Създадена е комисия, която през следващата седмица ще извърши проверка в Дома за възрастни хора „Д-р Адриян Атанасов“. В състава й влизат представители на Комисията по социална политика към Общинския съвет и представители на общинската администрация. Те ще проведат събеседване с възрастните хора от Дома. 


Проверката ще се извърши по сигнал, внесен в Община Ботевград, в който се твърди за нередности в социалното заведение и лошо отношение към неговите обитатели. 


„Ще се опитаме максимално, задълбочено и обективно да установим  какви са фактите и обстоятелствата и да вземем съответните мерки. Факт е, че оплакването е  подписано от трима души, представящи се за роднини на потребителите, т.е. не е някакъв масов сигнал. Независимо от това ще направим проверка“, коментира кметът Иван Гавалюгов.


По повод оплакването, в началото на тази седмица директорът на Дома за възрастни хора „Д-р Адриян Атанасов“ – Яница Иванова, направи  изявление, с което определи обвиненията срещу нея като неоснователни. Тя заяви още, че излиза в отпуск, за да не се спекулира и коментара, че ще попречи на проверката.