Координаторът на ГЕРБ в Ботевград – Дамян Маринов, заема предна позиция в листата на Коалиция ГЕРБ - СДС за Софийска област. В предишните две листи с кандидати за народни представители той бе на осмо място, а в настоящата - за 47-мо Народно събрание, е изтеглен на трето.


Коалиция ГЕРБ – СДС регистрира днес в Районната избирателна комисия листата си с кандидатите за народни представители за изборите на 14 октомври 2021 год. 


Както съобщихме вчера, начело отново е Младен Маринов - министър на вътрешните работи в третия кабинет на Бойко Борисов, народен представител в 45-то и 46-то Народно събрание, следван от Николина Ангелокова – координатор на ГЕРБ за София област, бивш министър на туризма, народен представител в 44-то НС, 45-то НС и 46-то НС.


Трети в листата, както написахме по-горе в текста, е Дамян Маринов - общински съветник в Общински съвет - Ботевград, координатор на ГЕРБ  за Ботевград.


Миглена Георгиева от Своге и Валентин Милушев от Самоков заемат съответно четвърто и пето място. Шести е Йоан Димитров от Долна баня. На седмо място е Кристина Йорданова от Костинброд. На осма и девета позиция са съответно Николай Николов от Самоков и Юлиан Леков от Своге. Денис Величков от МГЕРБ-Костинброд е десети, а единадесети е Цветан Сичанов. Следващите три позиции са за Йорданка Бичева от Ихтиман, Мария Джонгова от Пирдоп и Мария Стоичкова-Денкова от Сливница. Йоана Рашкова от Своге е на петнадесето място, а шестнадесети е Борислав Борисов от Божурище.