„Демократична България - Обединение“ регистрира листата си за София област. В нея са включени двама ботевградчани. Това са Кристина Касабова и Недялко Пешев, заемащи съответно 7 и 11  място.   


Кристина Касабова е учителка и е отдадена на различни каузи, свързани с деца. Завършила е предучилищна и начална училищна педагогика и актьорско майсторство за драматичен театър. Тя е активен гражданин, участващ в протестите, настояващи за компенсация на некласираните деца в детски ясли и градини.


Недялко Пешев има магистърска степен по специалността „Информационни технологии“ и бакалавърска по „Компютърни системи и технологии“. В момента е докторант във Факултета по електронна техника и технологии на Техническия университет в София. Преподавател е в Колежа по енергетика и електроника. Софтуерен инженер е в АПС Трейдинг ЕООД.  


Този път за водач на листата на Демократична България за София област е определен Божидар Божанов, на 34 години, от София.Той е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има значителен опит в изграждането на електронното управление. Като експерт е участвал в редица законови изменения и стратегически документи. 


Завършил е Голдсмитс колидж, част от Лондонския университет. Бил е част от групата на ИТ експерти „Общество.бг“, работеща за изграждане на по-добри дигитални инструменти за комуникация между държавата и гражданите.