Кандидатите на обединението откриха кампанията със срещи с граждани


Водачът Божидар Божанов, Яна Тодоранова (преференция 2) и Кристина Касабова (от Ботевград, преференция 7) от листата на „Демократична България“ в София област се срещнаха с граждани на Ботевград този петък и откриха кампанията в общината. На събитието присъстваше и председателят на местната организация на “Да, България” Николай Диловски.


Енергийната криза и поскъпването на стоки от първа необходимост беше една от най-обсъжданите теми в центъра на Ботевград. “Кризата в България не е енергийна, а е криза на политическата безотговорност и на дългогодишната корупция - обслужване на чужди и частни интереси, а не на интересите на хората.” Това коментира Яна Тодоранова, за която можете да гласувате с преференция 2 на 14 ноември.


Кандидатите на “Демократична България” бяха категорични, че цената на тока за домакинствата НЕ трябва да бъде увеличавана до края на юни 2022 г.


Експертът по електронно управление Божидар Божанов взе отношение по темата с административната тежест, която изпитват бизнесите и обикновените граждани. “За да не трябва да хората да казват “отивам до София да оправя едни документи”, всяко взаимодействие с държавата може и трябва да става от компютъра или телефона ни,” каза той. 


Напомянаме, че водач на ГЕРБ в Софийска област е не кой да е, а Младен Маринов, вътрешният министър на Бойко Борисов, при когото електронната идентификация не помръдна. А според Божанов тя е ключът към електронното управление. Той добави:


“Не е справедливо жителите на Софийска област да трябва да заделят повече време и да направят повече разходи, за да си свършат работата с институциите, които се намират в София - областната администрация, териториалната дирекция на НАП, кадастъра, агенцията по вписванията, областната дирекция на МВР.”


„Демократична България“ ще организира най-малко още две инициативи в общината – срещи с местната власт и избиратели, с дискусии по важни за хората теми.


Водачът на листата на „Демократична България“ в София област Божидар Божанов е експерт по електронно управление и киберсигурност. Той има значителен опит в изграждането на електронното управление на страната, като в ролята си на експерт е участвал в подготовката на редица законови изменения и стратегически документи. Член е на изпълнителния съвет на “Да, България!” и на тематичната работна група за електронно управление и административна реформа. Завършил Голдсмитс колидж, част от лондонския университет.


Божидар вярва, че електронното управление е инструмент за постигане на много стратегически цели в управлението на публичния сектор – намаляване на корупцията, намаляване на бюрокрацията, повишаване на прозрачността.


„Демократична България“ се явява с номер 30 на предстоящите парламентарни избори. Можете да гласувате за Божидар Божанов с преференция 1, а за Яна Тодоранова с преференция 2 и за Кристина Касабова от Ботевград с преференция 7. 


Купуването и продаването на гласове е престъпление!