В днешния XIII кръг на Югозападната трета лига Балкан спечели като домакин срещу втория отбор на Пирин Благоевград с 3-0. Това бе победа номер 11 за зелените, които продължават да бъдат начело в класирането.


На тежкия терен на стадиона в Ботевград домакините първи вкараха гол. Това стана още в 7-та минута, когато Калоян Бонев засече с глава подаване от ъглов удар на Павел Петков на близката греда. В 19-та минута удар на Николай Цветков от около 25 метра премина съвсем близо до страничния стълб.  В 26-та минута Демона бе фаулиран в наказтелното поле и самият той бе точен от бялата точка за 2-0.


След двата получени гола симпатичният отбор на Пирин, съставен почти изцяло от млади футболисти, изнесе играта малко по-напред и в 33-та минута нанесе първя си удар към вратата на Балкан, спасен с вещина от вратаря Костадин Котев. Малко по-късно удар на Йордан Апостолов от Балкан бе притъпен от рикошет в тялото на бранител.


През второто полувреме младите играчи н Пирин продължиха да играят открито, но това отвори пространства пред домакините. Те създадоха доста удобни ситуации за гол. В 54-та минута удар от въздуха на Калоян Бонев профуча над напречната греда, а в 67-та той бе съборен в наказателното поле, но съдията не посмя да отсъди втора дузпа за Балкан.


Минута по-късно обаче - в 68-та, ново перфектно центриране на Павел Петков към далечната греда намери юношата на Балкан Николай Миков, който вкара красив гол след прехвърлящ удар с глава. До края на мача Кристиян Ковачев на два пъти бе близо до гол, но нямаше шанс.


Така Балкан остана лидер в класирането с 34 точки. На второто вече излезе Кюстендил, който срази като домакин Оборище Панагюрище с 4-1. Трети е Беласица, който разби като гост Витоша Бистрица с 3-0. Именно Витоша е следващият съперник на Балкан другата събота, 23 октомври в Ботевград.


Един мач от този кръг ще се играе в неделя, а два бяха отложени. Този в Гоце Делчев между домакините и Хебър II заради наводнен терен.