Любка Петрова от клуб „Хва Ранг“ - Етрополе, спечели два бронзови медала на завършилото вчера Европейско първенство по Таекуон-до ИТФ. Тя беше част от националния отбор на България на спортния форум, който се проведе на остров Крит, Гърция


Петрова взе участие в категория до 70 кг. при девойки старша възраст. Тя победи представителката на домакините - Пандриа Антигони, но загуби от рускинята Анастасия Кузина. 


В отборния спаринг българките победиха девойките на Русия, но загубиха от украинките и така останаха с третото място. 


Любка Петрова започва да се занимава с Таекуон-до преди 10 години. По време на тренировките показва добри физически качества, спортна психика и упоритост. Успехите не закъсняват. Тя е неколкократна републиканска шампионка на спаринг, а от 4 години вече е част и от националния отбор на България. 


Подготовката и участието на Любка Петрова на този престижен спортен форум, се осъществи благодарение на финансовата помощ от община Етрополе. По този повод управителният съвет на клуб „Хва Ранг“ отправя благодарност към Генерал-лейтенант Димитър Димитров - кмет на община Етрополе, както и на цялото общинско ръководство.