На 3 ноември Миглена Сиракова и Павлин Ангелов - инспектори в РУ - Етрополе, както и мл. пол. инсп. от Охранителна полиция - Цветомира Велчева, проведоха превантивно мероприятие с деца от ІV предучилищна група „Мечо Пух“ към ДГ „Еделвайс“, гр. Етрополе.


В инициативата се включиха още секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Лазар Василев и общественият възпитател Надежда Димитрова. Гости на мероприятието бяха зам.-кметът на Община Етрополе - Станка Димитрова, и началникът на отдел „Образование, здравеопазване, социални дейности и туризъм“ - Росица Иванова.


Основната цел на тренинга бе насочена към формиране на знания и умения за безопасно придвижване на пътя от страна на малките пешеходци. По време на занятието на интерактивна дъска бе представена презентация, посредством която децата се запознаха с основни понятия – пешеходна пътека, светофар, улично платно, видове пътни знаци, след което чрез забавни игри и гатанки демонстрираха своите знания.


За отличното си представяне всяко дете получи награда и подарък, осигурени от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН). От своя страна, децата от група „Мечо Пух“ и техните учителките  подариха на гостите  прекрасни колажи с техни рисунки на тема „ Безопасност на движението“.


Най-дългоочакваният момент за всички деца бе демонстрацията на всичко научено на откритата площадка по безопасност на движението на двора на детската градина. Превъплъщавайки се в ролята на малки шофьори, велосипедисти, майки с бебешки колички, пешеходци – всички те показаха отлични умения за безопасно движение на улицата.  След което имаха възможност да разгледат полицейския автомобил.


За финал на мероприятието всички се отправиха към близкото кръстовище, където с помощта на служителите от РУ-Етрополе децата предадоха своите послания, изработени под формата на есенни листа, на преминаващите водачи на МПС.


Децата от ДГ „ Еделвайс“ призовават:


Карай внимателно!


На пътя животът е с предимство!


Вниманието и бдителността в есенно-зимните условия трябва да бъдат засилени!