Подготвителните дейности за преустройство на бившата сграда на Гражданска защита в приют за безстопанствени животни са започнали. От обекта се отстраняват ненужните предмети, които ще пречат на строителните дейности. Това съобщи по време на днешния брифинг кметът Иван Гавалюгов в отговор на въпрос на botevgrad.com.


Както информирахме преди време, софийската фирма „Омега билд корект“ ще изгражда приюта за временно настаняване на безстопанствени животни в Ботевград. Тя бе единственият кандидат, подал оферта за изпълнение на обществената поръчка на Община Ботевград.


„Средствата, които сме предвидили в настоящата година, ще стигнат за преустройството, без някои допълните дейности по подмяна на инсталации и дооборудване на самите помещения. През пролетта на следващата година ще имаме вече функциониращ приют за безстопанствени животни. Освен извършване на необходимите строително-монтажни работи, трябва да организираме и самата експлоатация на този обект. Имаме идеи и виждания в тази посока – създаване на звено към общинската администрация или към някое от общинските предприятия, което да стопанисва е експлоатира приюта за безстопанствени животни. Ясно е, че трябва да има назначен персонал – управител, ветеринар, хора по поддръжка и обслужване на  самия обект. Като функции и като дейности, това нещо ще стартира, по предварителни планове, през следващата година“, съобщи още кметът Гавалюгов.      


244 931 лв. /без ДДС/ е предложената от „Омега билд корект“  цена за изпълнение на обекта. Предложеният срок за изпълнение е 7 месеца, считано от датата на подписване на протокола за откриване на строителната площадка. Фирмата дава гаранционен срок от 10 години на строително-монтажни работи, който ще започне да тече от датата на подписване на окончателен протокол за изпълнение на строежа.