Балкан отстъпи на националния отбор на България с 64-87 в приятелски мач, игран във вторник вечер в “Арена Ботевград”. Тимът на Росен Барчовски е на подготвителен лагер в Ботевград от 19 ноември.


 "Трикольорите" ни ще приемат Босна и Херцеговина на 29 ноември в "Арена Ботевград", а преди това на 26-ти гостуват на Литва в първи мач от квалификационния цикъл. Двубоят ще бъде излъчен на живо по Nova Sport. 


Балкан бе без двама от своите играчи днес, които са част от националния тим - Станимир Маринов и Митко Димитров. Следващият официален мач на "зелените" ще бъде на 1 декември срещу Левски в София. Началният час на двубоя от Деласпорт Балканска лига бе променен като той ще се играе от 17:30.


Националният отбор започна мача с 9-2 и поведе на няколко пъти със 7 точки в първата част. До края на периода обаче “трикольорите” имаха аванс от 1 при 12-13. За кратко Балкан обърна в началото на втората част, но нациоаналите си върнаха предимството. След оспорвани минути на почивката България водеше с 8 точки при 24-32. Почти през цялата трета част националите водеха с двуцифрена разлика като третата четвърт завърши при 47-60 в тяхна полза. В средата на последната част разликата скочи до 20 при 56-76 и докрая  продължи да нараства.


Старши-треньорът на "зелените" Небойша Видич не бе доволен от срещата като заяви, че след видеото,което отборър ще гледа след мача, срещата може да бъде полезна и за Балкан. Ето и неговият коментар:


“Надявам се мачът да е бил полезен за националния отбор на България. Може би след видеото, което ще гледаме сега след мача, за нас също ще бъде. Паузата може да бъде извинение за някои фази от играта, но за други не, защото ние тренирахме наистина добре, с добър интензитет и акцент върху определени неща, но някои грешки се повтарят отново и отново, което е неприемливо. Нямам обяснение за момента. Имаме още една контрола в събота със Спартак Плевен. Надявам се, че ще я използваме по по-добър начин, за да се подготвим за тежкия декември, който ни очаква.”