Новата седмица за Балкан Ботевград стартира с новина. „Зелените“ се похвалиха с входящ трансфер. Селекцията на Небойша Видич бе подсилена от Девон Уошингътн, оповестиха днес официално от клуба. Американецът и ръководството на ботевградчани постигнаха официална договорка до края на настоящия сезон.


Това ще бъде втори престой за него в тима, след като игра с Балкан през 2017/2018. Тогава той имаше ключова роля спечелването на сребърните медали в НБЛ и се превърна един от любимците на феновете. Крилото започна настоящата кампания с Лариса, но само преди два дни се раздели с гърците. През 2020/2021 Уошингтън записа средно по 4.4 точки и 4.8 борби за 7 мача в елита на Гърция. Това бе втори период за родения във Вирджиния играч, тъй като бе част от Лариса и през миналия сезон.


 До този момент 32-годишният баскетболист се е подвизавал още в японските Кумамото и Шиншу Брейв Уориърс Нагано и Нишиномия, турския Гелисим, уругвайския Монтевидео, австрийския Райфайзен Велс, финландксия Карху Каухайоки, унгарския Фалко Сомбатхей и македонския Работнички. 203-сантиметровият стрелец е бивш възпитаник на Охайо Юнивърсити, където играе от 2007 2011 година.