В 47-то Народно събрание Ботевград може и да има свой представител  от партия „Продължаваме промяната”.


Днес стана ясно, че при преговорите за коалиционно правителство, партиите са постигнали съгласие за структурата му. Очаква се Александър Дунчев, който беше водач на листата на „Продължаваме промяната” за Софийска област, да стане вицепремиер. Той  ще отговаря за Агенцията по горите, която става държавна, както и защитата на природата от екоминестерството, която се вади от него и минава към МС.


Ако това стане – Александър Дунчев освобождава място за следващия в листата – Лулчо Георгиев.Той е на 29 години, роден е в Ботевград. Носи името на дядо си по бащина линия, който е бил учител в Техникума, днес ПГТМ "Христо Ботев". Другият му дядо – Дано Железарски, е учителствал в същото училище. Лулчо е отраснал в родния си Ботевград. Възпитаник е на ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ и на Езиковата гимназия в Правец. Тренирал е баскетбол в детско-юношеската школа на „Балкан“.  

След като се дипломира като зрелостник на Випуск 2010, продължава образованието си в един от най-елитните университети във Великобритания -  University of Bath. Там изучава специалност „Бизнес администрация“. През 2014 година завършва обучението си и се завръща в България. Първоначално работи като финансов одитор и бизнес анализатор в голяма чуждестранна компания. Впоследствие се занимава със семеен бизнес. В момента е мениджър продажби в българска компания, която е световен лидер в разработката на товарни безпилотни самолети.