Лулчо Георгиев е на 29 години, роден е в Ботевград. Носи името на дядо си по бащина линия, който е бил учител в Техникума, днес ПГТМ "Христо Ботев". Другият му дядо – Дано Железарски, е учителствал в същото училище. Лулчо е отраснал в родния си Ботевград. Възпитаник е на ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ и на Езиковата гимназия в Правец. Тренирал е баскетбол в детско-юношеската школа на „Балкан“.  


След като се дипломира като зрелостник на Випуск 2010, продължава образованието си в един от най-елитните университети във Великобритания -  University of Bath. Там изучава специалност „Бизнес администрация“. През 2014 година завършва обучението си и се завръща в България. Първоначално работи като финансов одитор и бизнес анализатор в голяма чуждестранна компания. Впоследствие се занимава със семеен бизнес. В момента е мениджър продажби в българска компания, която е световен лидер в разработката на товарни безпилотни самолети. 


Лулчо Георгиев оглавява Асоциацията на българските лидери и предприемачи, чиято мисия е „да развива активно гражданското общество, да вдъхновява лидерство и да разпространява предприемаческата култура в България“. 


29-годишният мъж владее френски и английски език.


Лулчо Георгиев е семеен. Точно преди два месеца сключва граждански брак със своята приятелка.


„Политиката никога не е била самоцел за мен. Докато следвах, разбира се, проявявах интерес какво се случва в нашата държава. С влизането ми в листата на Коалиция „Продължаваме промяната“ заявявам своята позиция, че желая промяна в управлението на страната, във взаимоотношенията на държавата с бизнеса и с гражданите, за да се подобри стандартът на живот в България“, каза пред наш репортер младият мъж. 


Лулчо Георгиев сподели още, че има основание да се довери на Кирил Петков и Асен Василев, защото ги познава лично. Завършил е „Харвардските курсове“ в Център за икономически стратегии и конкурентоспособност към Софийския университет, които те провеждат. 


„Взех окончателно решение да участвам в политическия проект, след като Кирил Петков и Асен Василев го представиха пред нас, завършилите „Харвардските курсове“. Те са един добър отбор със знания, идеи и решения за бъдещото управление на държавата. Заредени с оптимизъм. Затова и откликнах на поканата, която отправиха към цялата харвардска общност – да съдействаме. Вярвам в тяхната безкористност. Всеки от тях има успешен бизнес, но е готов да се откаже, да го предостави на други хора, за да реализира своите виждания, чиято основна цел е, както вече казах – подобряване на качеството на живот в страната. Вярвам, че това е възможно“, добави Лулчо Георгиев.