Софийският градски съд оправда лидeра на партия "Атака" Волен Сидеров и съпругата му Капка по двете повдигнати срещу него обвинения за подбуждане към лъжесвидетелство на Павел Чернев и за прикриване на хулигански действия при инцидента на автомагистрала "Тракия" на 7 април 2006 година. Тогава автомобилът, в който е бил Волен Сидеров, се блъсна в колата на Явор Доков. В хода на следствието Чернев първо потвърди, а после отрече, че е шофирал, като заяви, че е бил заставен да излъже от политическия си лидер.

По време на пледоариите прокуратурата поиска 12 месеца затвор. Съдът счете, че обвиненията не са достатъчно обосновани и оневини Сидерови.

Адвокат Явор Нотев заяви, че с решението ни съдът е показал своята обективност и че се ръководи от закона и доказателствата. Самият Сидеров обяви присъдата като обективна, свалила едно скалъпено и недоказано твърдение. "Целият шум около процеса е тежък удар върху семейството ми, който никога няма да бъде забравен", коментира лидерът на „Атака”.

По думите на Волен Сидеров съдебната система е най-критикувана от обществото и има нужда от реформа. "Това не означава обаче, че не могат да бъдат взимани обективни и законосъобразни решения", допълни още лидерът на "Атака". Като основна причина за оневиняването той посочи смяната на министъра на вътрешните работи. Волен Сидеров определи Румен Петков като основен поддръжник и поръчител на обвинението срещу него.