Днес завърши ученическият баскетболен турнир "Млади надежди". Много емоции и настроение съпътстваха финалните двубои. Сутринта се играха финалите при шестите и седмите класове. Час преди началото на финала между 6-ти "Д" и 6-ти "В" от Вапцаров спортните площадки бяха изпълнени с деца - участници в турнира, техни съученици и родители, които нетърпеливо очакваха началото на двубоя. В 10:30 бе дадено началото на първата финална среща, в която повече баскетболни умения показаха учениците от 6-ти "В" и заслужено победиха с резултат 36:19. Победителите получиха купа, а и за двата финалиста имаше по една баскетболна топка от организаторите. 

Веднага след награждаването  на 6-тите класове се проведе финала при най-големите уччастници в турнира - седмокласниците. В него 7-ми А от училище Вапцаров надигра своите съученици от 7-ми В от същото училище с 36:21 и спечели първото място и купата на победител в турнира. 

В ранния следобед дойде ред на най-малките  - четвъртокласниците - да излъчат победител в първото издание на турнира "Млади надежди". И тук финалът бе между отбори от училище Вапцаров, като и двата състава показаха огромно желание за победа и изява. По-настойчиви се оказаха учениците от 4-ти Г клас, който грабнаха победата с убедителното 27:4 над оставилите отлични впечатления в предишните срещи ученици от 4-ти "Д"

Турнирът бе закрит с финалният двубой при петокласниците. В него сили премериха отборите на 5-ти "В" от Вапцаров и техните връстници от 5-ти "Б" от училище "Васил Левски". Въпреки че учениците от Вапцаров още в началото на срещата взеха комфортна преднина, която методично увеличаваха до края, техните опоненти от В.Левски не се предадоха и показаха борбеност и непримиримост, противопоставяйки се на по-подготвените си съперници. Срещата приключи при резултат 45:10 за отборът на 5-ти "В" от Вапцаров, който определено бяха най-доминиращият отбор от всички участници на турнира. 

Първото издание на турнира "Млади надежди" остави отлични впечатления и създаде много приятни емоции на всички - ученици, учители и родители, които редовно посещаваха площадките до зала "Балкан" за да подкрепят своите деца. Играта с оранжевата топка спечели много нови приятели, които с нетърпение вече броят дните до следващото издание на надпреварата напролет.