Петият американски баскетблист в Балкан е 26-годишният пойнт гард Амад Рори. 


Той е роден на 15 септември 1995 година и е висок 185 см. Амад Рори идва от френския Елан Шалон, с който играе 12 мача досега. За 7 мача в Про В записва средно по 7.4 точки, 3.2 борби и 3 асистенции. В останалите пет срещи за Купата е със средно по 8.8 точки, 3.4 борби и 2.3 асистенции.


 Новият играч на "зелените" започва професионалната си кариера през 2019 година в Кипър. Две години поред той носи екипа на Керавнос, с който участва в турнира за Купата на ФИБА Европа и Шампионска лига, като през 2020 година е избран за новобранец на първото според сайта eurobasket.com. За 29 мача миналия сезон той записва средно по 13 точки, 5 борби и 3.9 асистенции. 


 Амад Рори играе в най-силното колежанско първенство на САЩ NCAA . Той е част от тима на Монтана, където играе и друг бивш играч на Балкан под ръководството на Небойша Видич Брендън Браун. Двамата с Амад Рори са от един и същ град Такома. Амад Рори е сред най-силните играчи в колежанското първенство на своята възраст като две години поред е избиран в първия отбор на конференция Big Sky.


 Състезателят пристигна в петък вечер в Ботевград като ще дебютира за отбора на 25 януари срещу ФМП