От Община Ботевград днес разпространиха апел към всички собственици и водачи на пътни превозни средства, в което се казва: 


Уважаеми съграждани,


Напомняме Ви, че от утре - 21 януари (петък), Община Ботевград и РУ - Ботевград започват съвместни масови  проверки за спазване законово регламентираните ограничения за паркиране на автомобили по тротоарите. Обръщаме внимание, че Закона за движение по пътищата не разрешава паркирането и престоя на пътни превозни средства върху тротоарите, като се допускат изключения само на определените от администрацията за това места, при спазване на нормативно уредените изисквания. Съгласно същия закон, за престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя и само при условие, че в съответния пътен участък не се нарушават въведените с пътни знаци и пътна маркировка ограничения или други забранителни за паркиране и престой условия.


Община Ботевград се обръща с апел към всички собственици и водачи на пътни превозни средства да използват в максимална степен наличните гаражни и дворни пространства в имотите си за паркиране на автомобилите, с което значително ще се облекчи и улесни движението по улиците.


Вярваме, че само с взаимно разбиране и общи усилия ще направим придвижването по улиците на община Ботевград много по-удобно и безопасно за всички участници в движението.