Елитният Славия не успя да надвие лидера в Югозападна Трета лига Балкан Ботевград. Двата тима завършиха 0:0 в проверка, играна на стадиона в столичния квартал "Овча купел", която се явява последна и за зелените, и за отбора на Златомир Загорчич преди подновяването на битките в първенствата на efbet Лига.


Белите" можеха да открият резултата още в петата минута, но гредата се оказа отличен помощник на вратаря Костадин Котев. Йон Бакеро изведе Мартин Сораков сам отдясно, но ударът на младия футболист се спря в гредата.


Последва пропуск на Тони Тасев, който стреля над вратата от фаул, а за Балкан Йордан Апостолов шутира неточно от дистанция. В средата на полувремето Павел Петков се спречка с Людовик Соарес и Тасев и си изкара жълт картон.


В началото на втората част Калоян Бонев пропусна за гостите от Ботевград, а в 70-ата минута Соарес влезе в наказателното поле на Балкан и падна за дузпа, но реферът Димитър Буров остана безмълвен. 


В 72-ата минута Здравко Атанасов отиде при страничния съдия и тръгна да се саморазправя в него, което принуди Буров да го изгони от игра, като в суматохата червен картон получи и Йордан Апостолов. Така срещата завърши без голове - 0:0.