По повод 1-ви март - Ден на любителското художествено творчество и празника Баба Марта, Народно читалище „Христо Ботев 1884“ – Ботевград, и колективът на драматичния театър ще зарадват жителите и гостите на града, както и всички самодейци, със спектакъла „Църква за вълци“ от Петър Анастасов. Представлението ще се състои на 1-ви март - вторник, от 19:00 часа в големия салон на читалището. Режисьор е Николай Найденов. Вход – свободен!


На този ден празнуват хората, които са свързани с една любов – любовта към изкуството. Хората, които имат дарбата и вътрешна потребност да я развиват.


Не случайно този празник съвпада с посрещането на Баба Марта и е предвестник на пролетта. Той е израз на волята и вдъхновението на народа ни за по-щастлив живот, за повече красота във всекидневието.      


Във фоайето на читалището ще ви посрещнат Баба Марта и мартенско дърво, украсено с ръчно изработени мартеници от колективите на читалището и детските градини в Ботевград.


Пиесата на Петър Анастасов е позната от телевизионната си екранизация, но посланията й в живия театър достигат по-силно в сърцата на зрителите.


Обичайна, но разтърсваща история с толкова познати от ежедневието ни герои. Бащиният дом, който събира на помен наследниците, се превръща в поле на нелицеприятни сблъсъци – различни форми на непочтеност и егоизъм, пълно неразбиране и отчуждение между наглед близки хора. Фалшиви ценности, измервани само с притежание на имоти и пари.