Излезе пълната файт карта на участниците в ММА турнира, който ще се проведе в зала „Арена Ботевград“ на 12 март. Те са сред най-добрите, практикуващи този спорт у нас. Това съобщи един от организаторите на събитието – Христо Чапанов. Както вече сме информирали, то ще бъде първото по рода си от този формат.


Гост изпълнител на вечерта ще бъде една от най-големите звезди на Планета Пайнер – Преслава. Тя ще изнесе концерт веднага след турнира. 


Макар и първо, домакинството на Ботевград съвсем не е случайно. Христо Чапанов избира нашия град, защото баща му е родом оттук. Иначе Чапанов младши е роден и израсъл в родния град на майка си – София. В столицата преминават и ученическите му години, но пък по време на всяка ваканция е в Ботевград, откъдето пази най-хубави спомени. 


„Идеята за събитието се породи от това, че ние се занимаваме с този спорт, имаме професионален клуб, който е в ТОП 3 на България. Ние сме едни от най-добрите в професионалния ММА. И затова с Красимир Нейчев, с когото работим заедно и по други проекти, решихме да организираме този ММА спектакъл - по еталон на световните вериги. Нашата амбиция е да засилим интереса към ММА. Целта ни е да покажем на младите хора какво представлява този спорт и как трябва да учи на дисциплина и усърдие, а не да ражда агресори“, сподели още Христо Чапанов.  


Организаторите и участниците ще дадат пресконференция ден преди събитието – в петък вечерта. Тя ще се проведе в зала „Арена Ботевград“. За началния час ще съобщим допълнително. Пресконференцията се очертава да бъде изключително интересна. Напълно възможно е сблъсъкът между бойците да започне още оттам. Достъпът до пресконференцията е свободен за всички, желаещи да присъстват. Те могат да се запознаят със състезателите и организаторите, както и да отправят въпроси към тях.  


ММА спектакълът ще премине под надслов "НЕ на насилието по улиците". Част от приходите ще отидат за благотворителна инициатива, която ще бъде осъществена в Ботевград. Организаторите ще поканят известни млади психолози, които работят с подрастващи, да изнесат беседи в трите средни училища в нашия град за вредата от наркотиците, употребата на алкохол, срещу агресията в училище и на улицата. Подходящите дни за провежданe на беседите ще бъдат уточнени с директорите на съответните учебни заведения.  


Билети за гала вечерта на 12 март могат да бъдат закупени чрез мрежата на Eventim. Цената е 25 лева. Те ще бъдат пуснати в продажба и на касите в зала “Арена Ботевград“ пет дни преди самото събитие.


Организаторите напомнят още, че от 24 февруари е позволено събирането на обществени места без представяне на зелен сертификат! Те изразяват своята благодарност към Община Ботевград и ръководството на ОП "Балкан" за оказаното съдействие и подкрепа.