Ден преди гала вечерта на големия ММА турнир - Real Pain Challenge, се проведе пресконференция, на която бяха представени бойците от състезателната файт карта. Водещ на събитието бе Борис Тонев, носител на кафяв колан по Бразилско жиу жицу. Toй е и шампион по BJJ и събмишън граплинг на национални турнири и медалист от шампионати в съседни държави, САЩ и Канада.


Достъпът до пресконференцията бе свободен за всички, които желаеха да се запознаят със състезателите и организаторите, да отправят въпроси към тях, да си направят снимки с ММА бойците. 


Главната среща на RPC - Ботевград е очаквана с интерес. В нея един срещу друг ще се изправят шампионът по кикбокс Димитър Пенчев срещу шампиона по бойно самбо Емил Незиров. Сблъсъкът между стиловете в ММА правилник се очертава да бъде доста атрактивен.


Гост изпълнители на гала вечерта ще бъдат едни от най-големите звезди на Планета Пайнер – Преслава и Антонио. Концертът ще започне веднага след турнира.


Припомняме, че билети за утрешната гала вечер могат да бъдат закупени чрез мрежата на Eventim, както и от 10:00 до 17:30 часа на касите в зала „Арена Ботевград“. В дена на събитието също ще се продават билети до началния час. За реда в залата по време на турнира ще се грижи професионална охрана. Цената на билета е 25 лева. Награда – смарт телевизор, ще получи един от зрителите на ММА турнира, който ще се проведе в зала „Арена Ботевград“. Печелившият ще бъде изтеглен на произволен принцип, съобщиха организаторите. За целта, преди влизане в залата, всеки зрител ще има възможност да напише трите си имена, за да участва в томболата.


Припомняме още, организаторите подкрепят каузата “По-добро бъдеще за Анатолий“. В деня на ММА турнира, на определени места в залата, ще бъдат поставени кутии за дарения. Събраните средства в тях ще бъдат предоставени за лечението на 13-годишното момче от Трудовец, което страда от рядка генетична болест – тежка форма на Таласемия майор /Болест на Кулей/.