На 10 май 2022 г. JA Bulgaria кани всички компании и институции да приемат виртуално или физически младото поколение мениджъри от цялата страна. Под надслов „Силата на един екип“, JA Bulgaria отваря регистрацията за организации-домакини в 20-ото издание на „Мениджър за един ден“. Всички компании и институции, които искат да приемат в екипите си млади мениджъри за един ден, могат да се регистрират за участие до 31.03.2022 г. на адрес https://mfd.jabulgaria.org/. Самите ученици и студенти от страната имат възможност да кандидатстват за обявените позиции и приемащи организации в срок до 21.04.2022 г.


За 20-тото юбилейно издание на „Мениджър за един ден, JA Bulgaria са разработили ново лого, сайт и платформа за участие, които са налични на добре познатия адрес на инициативата. 


В „Мениджър за един ден“ тази година (10 май), организаторите акцентират върху силата на един екип и най-вече на разнородния богат опит, който всеки един добавя за постигане на общите цели. В тази връзка, JA Bulgaria кани компаниите да приемат между 3-5 участници, различни по възраст, местоживеене, образование и опит, за да сформират желан екип (броят на участниците зависи изцяло от преценката на компанията-домакин).


Препоръчва се на 10 май компаниите да организират срещите си с одобрените млади мениджъри от 10:00 до 15:30 ч., а самото провеждане на деня да премине в онлайн среда (MS Teams или Zoom), с цел инициативата да достигне до участници от цялата страна. При желание и спазване на мерките за безопасност, компаниите биха могли да проведат този ден и с физическо присъствие. На същата дата от 16:00 ч., JA Bulgaria организира и публично livestream събитие.


Благодарение на подкрепата от страна на всички организации през годините, „Мениджър за един ден“ се е превърна в най-мащабната и значима програма за кариерно ориентиране и развитие на Балканите, като дава начало на професионалната реализация на ученици и студенти от цялата страна. Инициативата е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнеса. Домакините помагат на своите „мениджъри за един ден“ да надникнат в работното ежедневие, показват им как се случват процесите в техния екип отвътре и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание.


Организаторите от JA Bulgaria насърчават повече работодатели да бъдат активни, като домакинстват участието на ученици и студенти, за да могат повече млади хора да направят навреме своя кариерен избор. През 2021 г. инициативата за първи път бе проведена в онлайн среда и привлече интереса на над 1000 кандидати, а близо 700 намериха мястото си в обявените позиции на различни институции и бизнес организации.