Началникът на РУ Ботевград - Здравко Йотов, пред в. „Ботевградски вести“: Двата случая на нагло поведение на шофьори в Ботевград предизвикаха много коментари. Искам да заявя, че и по двата случая виновните са установени и веднага са предприети съответните законови мерки. При втория случай - още преди записът с дрифта да се разпространи в местните електронни медии, шофьорът вече бе на разпит в полицейското управление. Искам да подчертая, че наказанието е строго – 3 000 лева глоба и една година без книжка. Ако в този период младежът си позволи да седне отново зад волана, то той вече попада под ударите на Наказателния кодекс.


Категорично заявявам - никой нарушител не е прикриван, над никого няма чадър. Но ако в семейството и в обществото подобни действия за нагло и опасно шофиране се толерират, няколко униформени служители няма как физически да контролират хиляди шофьори! А в същото време ние работим и по други престъпления - кражби, разпространение на наркотици и други, които са значими за обществото.


Въпреки ограничения ни ресурс, ние ще засилим полицейското присъствие в централната градска част. Контролът около дискотеките ще бъде засилен!