Знаете ли, че гласът не остарява? Той е нашето емоционално ДНК, с което другите ни идентифицират. На физическо ниво, когато се срещат хромозомите на мъж и жена се ражда един нов живот... На комуникативно ниво - срещата между два различни „вокални хромозома“ поражда едно ново чувство и за двете страни. И от него следва продължение в действие и решение. СПОНТАННО, или поне така ви се струва.


Когато общуваме ние предаваме емоции, които в повечето случаи не съзнаваме.


Нашият глас има свой емоционален код, който ни позволява да преминаваме от едно емоционално състояние към друго, за няколко минути. Така можем да трансформираме гнева в емпатия и нашият слушател да надхвърли ограниченията на своето Его. Най-важният аргумент, който засяга силата на гласа е, че той идва директно от нашето, подсъзнание и предава емоционалната информация по същия канал.


Това твърди Дими Йорданова - Командучи. Тя ще представи книгата си „Пътищата на гласа“ на 6 април в Общинска читалищна библиотека „Иван Вазов“ – Ботевград.


Авторката е завършила магистратура по клинична психология в Нов Български Университет и специализация по Краткосрочна терапия.


Професионалната й кариера продължава като психолог в Нафтекс България Холдинг АД, където провежда групово-динамични форми на тренинг, психодиагностика и се занимава с качествени методи на изследване в управлението. По-късно завършва и магистратура по Маркетинг в УННС.


От 15 години живее в Рим, Италия, където работи в областта на стратегическата комуникация, маркетинга и културната медиация.


Специализира Voice Coaching в LaVoce.net - иновативен метод за анализ и дешифриране на вокалните емоции, който представя на VI Научен конгрес на психолозите в София през 2011 г.


Работи в областта на личностното развитие и ефективната комуникация. Фокусирана е върху съзнателната употреба на гласа в психологичен аспект, основана на паравербалната комуникация. От няколко години работи с предприемачи, мениджъри, учители и психолози като обучител и треньор на гласа (Voice Coach) в България и Италия.