Необходимостта от ремонт на Златишкия проход, известен като Кашана, постави кметът на Етрополе Димитър Димитров. Състоянието на най-прекия път, който свързва Северна с Южна България е лошо. Димитров е третият кмет, след тези на Златица и Челопеч, който поставя въпроса за проблемния път. Областният управител Иван Иванов го заяви като проблем още на първата си работна среща с директора на Областно пътно управление инж. Румен Сачански. Тогава инж. Сачански не се ангажира със срокове, но подчерта че за пътя е заложено изработването на проект и ремонт. 


Изключително лошото състояние на пътя Етрополе – Ямна бе вторият въпрос, поставен от кмета Димитър Димитров. Областният управител Иван Иванов е поставил и този въпрос пред Областно пътно управление. Проблемната отсечка до етрополското село бе дискутирана и по време на парламентарен контрол в Народното събрание, след като народният представител от БСП Иван Ченчев би тревога, че Ямна е откъснато от света. „Пътят Етрополе-с. Ямна не само е в лошо състояние, не просто е разбит и опасен, а такъв път просто няма, отсъства. Хората в селото няма как да стигнат до Етрополе, без значение дали е пеша или с транспорт, дали е за работа или за неотложна помощ“, заяви тогава Иван Ченчев.


Етрополе няма реално функционираща Пречиствателна станция, стана ясно по време на срещата на областния управител с кмета Димитър Димитров. Сегашното съоръжение е старо и по никакъв начин не решава въпроса. Кметът на Етрополе е писал множество писма до ВиК и до Министерството на регионалното развитие и благоустройството, но до този момент няма решение. Областният управител Иван Иванов се ангажира да постави въпроса пред държавните институции отново.