Мъжкият баскетболен отбор на Балкан се върна на победния път в НБЛ. Тимът на Небойша Видич победи като гост Черно море Тича със 72-84 и постигна трета победа над този съперник през сезона. На няколко пъти варненци стопяваха двуцифрен пасив до 5 точки, но след силен край на третата част и началото на последната Балкан постигна добра преднина от близо 20, която се оказа достатъчна за постигането на успеха. Победата бе общо 18-та за балканци, които имат и 5 загуби, Черно море е 1-21. 


В петък на 8 април от 16:00 часа “зелените” приемат в  “Арена Ботевград” северномакедонския ТФТ в последен мач от редовния сезон на Деласпорт Балканска лига.


В НБЛ ботевградчани гостуват в понеделник на 11-ти април на Рилски спортист в Самоков. 


Воден от Крисчън Джоунс Балкан започна мача със серия 11-5 в първите 3,4 минути, но постепенно съперникът се доближи и намали само на точка в края на периода при 14-15. Постепенно ботевградският тим подобри играта и след първия период водеше с 8 точки - 20-28. В игра за ботевградчани още първата част се появи Александър Гавалюгов и Илиян Пищиков, а Балкан получи добра подкрепа под коша от Вутев, който реализира 7 в първия период и бе 100% от средно разстояние. Домакините имаха един кош от игра в първите 5 минути на втората четвърт, в които Балкан успя да се откъсне по-сериозно напред.. На няколко пъти тимът на Видич повеждаше с двуцифрена разлика от 12,13, но домакините се връщаха. Лъчезар Тошков свали на 10 след кош със сирената малко повече от минута преди края на полувремето. Гавалюгов обаче я върна бързо за 33-46. До почивката домакините свалиха на 9 пасива си - 37-46. Минута и половина след началото на второто полувреме Черно море отново скъси дистанция на 8 точки и продължи да диша във врата на Балкан. “Моряците” наказваха всяка грешка и в един момент бях на 5 точки - 42-47. Постепенно Рори и Дерик дадоха подем в играта на Балкан, който поведе отново с 10 с 49-59. След две поредни тройки на Крис Минков и Уошингтън нашите си осигуриха най-голямата разлика от 14 точки  преди началото на последната част, започнала при резултат 53-67. Тимът на Видич започна и последния период с 5-0, а варненци нямаха кош близо 4 минути, в които разликата нарасна до 19. 4 минути преди края в игра за първи път влезе и Михаил Гавазов на мястото на Вутев, който приключи с 9 точки и 6 борби за близо 12 минути в игра. “Зелените” завършиха мача с най-младите в тима като разликата падна до 10 точки за момент, но победата остана в наши ръце. 


Най-резултатни за успеха с по 16 точки бяха Крисчън Джоунс (+5 борби) и Амад Рори (+7 асистенции). Дерик Маркс отбеляза 15 (4/4 от тройката).


За Черно море Тича над всички със 17 точки бе Мартин Йорданов. 11 точки, 5 борби и 5 асистенции имаше Мартин Коцев, а 10 добави капитанът Веселин Георгиев.