Изграждането на Дворец на културата и спорта със 7 хиляди седящи места започва Община Пловдив съвместно с Българска федерация по баскетбол.

 

Финансирането ще бъде осигурено именно от Българската федерация по баскетбол, като минималната сума, която ще погълне новото съоръжение е 10 млн. евро. Новината съобщиха днес на съвместна пресконференция градоначалникът на Пловдив Славчо Атанасов, кмета на район Западен Здравко Димитров и председателят на БФБ Михаил Михов. За строителството е намерен общински терена на площ от 16 декара до стадион Пловдив.

 

Дворецът трябва да бъде готов до 2011 година. По думите на Михаил Михов той ще бъде най-модерното съоръжение в България, достойно да приеме международни и световни първенства по различни видове спорт, както и значими културни събития.

 

Близо около половин година ще е нужна за подготовката и разработването на проекта преди да се пристъпи към строителството. Преди това обаче той трябва да бъде внесен за одобрение на сесията на общинския съвет. Славчо Атанасов гарантира, че ще внесе предложението на първата възможна сесия.