В Литаково бе направена подписка срещу намерението за преместване на пощенската станция от кметството в читалище „Светлина“. Подписката е подкрепена от 200 човека. Становището на общинското ръководство по този въпрос е категорично: „Пощенската станция няма да бъде преместена в читалището.“.


„Не знам защо се създава ненужно напрежение. Може би защото общински служители са оглеждали възможни варианти за преместване на пощенската станция“, коментира кметът Гавалюгов. 


„Има конкретни причини, които наложиха общината да предприеме такива мерки. Свързани са с проекта за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на кметството, изпълнявани по програма на Държавен фонд „Земеделие“. Мога само да кажа, че преместването на пощенската станция няма да бъде в читалището. Вчера бях на място, огледах възможните места, определено няма да бъде в читалището. Заявих го и на председателя на читалищното настоятелство още преди няколко дни. Мога да успокоя хората, това им беше заявено и вчера. Бяхме на среща и с кмета на селото и с хора от читалището. Да, ако има преместване, то ще бъде в здравната служба. Там има подходящо място, което не се нуждае от някакви съществени ремонтни дейности“, обясни кметът Гавалюгов