Всички жители на общините Ботевград, Правец и Етрополе, които желаят да се включат в добротворството „Капачки за бъдеще“, могат да направят това в десетата акция на сдружението. Основната цел на инициативата „Капачки за бъдеще“ е със събраните средства да се подпомогне закупуването на нова детска неонатална линейка.


За първи път освен пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, ще се събират и пластмасови бутилки. Това са бутилки от минерална вода, безалкохолни напитки и бира, които имат означение PET/PETE 1 (в триъгълниче). Те трябва да са напълно прозрачни, прозрачно сини, прозрачно зелени и прозрачно кафяви. Тубите от минерална вода също стават, без тези за диспенсърите. 


За повече информация се обадете след 18:00 ч. на телефон 0888193048 - Галя Дикова – Иванова. В петък и събота (15 и 16 април) можете да направите това от 10 до 16 часа на телефон 0886370780 - Гергана Динкова. Пунктът за събиране в събота е на ул. "Зелинград" 8А в Ботевград.


Донесените от Вас пластмасови капачки, алуминиеви кенчета и пластмасови бутилки ще бъдат предадени за рециклиране. В неделя – 17 април, събраните материали ще бъдат транспортирани до София, съобщиха организаторите.