Във връзка с разработване на Общинска програма за опазване на околната среда за периода 2022-2028 г., общинска администрация Ботевград провежда анкетно проучване за мнението на гражданите, заинтересованите страни и бизнеса по въпросите, свързани с опазването на околната среда на територията на общината.
Целта на проучването е да се информира обществеността за разработването на тази стратегическа програма, да се вземат предвид и отразят изразените мнения и препоръки.
Анкетната карта е анонимна и може да бъде попълнена на следния линк https://forms.gle/CrayebUivNd4Y2457 в срок до 30.04.2022 г.
В анкетата са включени 23 въпроса, сред които: „Как определяте състоянието на околната среда, която ви заобикаля, по отделните нейни компоненти - въздух, вода, почви, биоразнообразие?”, Кои според вас са източниците на вредни емисии във въздуха в общината?”, „Как определяте качеството на питейната вода в общината?”, „Доволни ли сте от услугата сметосъбиране и сметоизвозване, която ползвате?”, „Събирате ли разделно отпадъците си?" и т.н.