Както сме информирали, преди няколко месеца общинските съветници разшириха зоната за краткотрайно платено паркиране в центъра на Ботевград, като добавиха пространствата зад супермаркет „Фреш“ и зад блока срещу кино „Форум“. Тогава за собствениците на имоти, попадащи в тези зони, съветниците предвидиха възможност за закупуване на едногодишна винетка за преференциално паркиране на един автомобил на стойност 96 лева с ДДС.


На вчерашната редовна сесия на Общински съвет – Ботевград, местните депутати промениха няколко точки в Наредба №1, касаещи „синята зона“. Една от направените промени бе за броя и цената на стикерите за преференциалното паркиране на ППС по постоянен или настоящ адрес на собствениците или наемателите им на обособени жилищни имоти.


„Правим промяна в Наредба №1, защото в последните дни в общинската администрация постъпиха заявления от собственици на имоти, попадащи в зоната за краткотрайно паркиране, които притежават повече от един автомобил. Тяхното желание е да имат възможност да закупят втори стикер за паркиране.“ – каза при представянето на докладната записка зам.-кмета Борис Борисов. Предложената от общинското ръководство цена на втория стикер е 144 лв. с ДДС, като за първия вече няма да се заплащат по 96 лв., той става безплатен.


Общинските съветници приеха промените в наредбата с 23 гласа „за“, 1 – „против“ и 2 - „въздържал се“.