26-години след черния 3 май 1996 година, когато престъпни ръце отнеха живота на майор Йордан Бинев, мл. лейтенант Красимир Трошанов и мл. лейтенант Ангел Ангелов, ръководният състав на ОДМВР-София и служители от различни структури на Министерството на вътрешните работи преклониха глава пред саможертвата им и отдадоха заслужена почит към героизма на тримата достойни български полицаи.


Паметта на тримата ни колеги е важна за всички нас и особено за младите колеги, които трябва да знаят, че МВР има своите герои, че в редиците ни винаги е имало достойни служители. Участието ви в турнира доказва за пореден път вашата последователност и настойчивост при изграждане на способности и умения, необходими за ежедневното изпълнение на отговорната ви професия, изтъкна в приветствието си заместник главният секретар на МВР гл. комисар Станимир Станев.


Официален старт на мероприятието даде директорът на ОДМВР-София ст. комисар Живко Коцев. Предизвикателствата на днешния ден и рисковете, пред които сме изправени, ни задължават да следваме неотклонно поетите задължения, да работим всеотдайно и достойно в защита на законността и сигурността на гражданите. Провеждането на турнира е нашият жест на поклонение пред смелостта на всички достойни служители, изпълняващи задълженията си безукорно и с висок морал, посочи в обръщението си към гостите и участниците ст. комисар Коцев.


Областният управител на Софийска област също поздрави служителите на МВР. Страната ни е по-сигурна и по-спокойна благодарение на вашите усилия, а трудът ви е достоен за уважение. Да не забравяме подвига на загиналите за страната служители, изтъкна в обръщението си г-н Иван Иванов.


Сред официалните гости на церемонията бяха административният ръководител на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова и близки на загиналите полицейски служители.