Победата в състезанието по правопис на английски език Spelling Bee Junior (за ученици до четвърти клас), извоюва четвъртокласничката Ива Филипова от Основното училище "Никола Вапцаров" в Ботевград. Това съобщиха организаторите.


Неин достоен подгласник е Данимир Ангелов от Средното училище "Христо Ботев" в Тутракан, също ученик в четвърти клас. Участниците показаха отлични знания по английски език и впечатлиха публиката със своята увереност, мотивация и усмивки.


Националният шампион Ива извоюва титлата с безпогрешното спелуване на думата psychology - психология, която е трудна за произнасяне по букви, дори за по-големите и по-опитни състезатели в Spelling Bee, съобщават от БТА.


Това беше последното събитие от тазгодишния календар на състезанието, в което най-добрите 20 ученици определиха Spelling Bee Junior шампиона на страната.


Всички участници получиха грамоти, купи и много награди, предоставени от фондацията "Корпус за образование и развитие - КОРплюс".


Състезанието се организира от фондацията "Корпус за образование и развитие-КОРплюС". То се осъществява в партньорство с фондацията "Америка за България", с подкрепата на посолството на САЩ и на Министерството на образованието и науката. Медиен партньор на състезанието е БНТ.