Община Ботевград има намерение да постави монументално-декоративен елемент - пилон, върху терен общинска собственост по действащия регулационен план. Това съобщи на днешния редовен брифинг с местните медии кметът Иван Гавалюгов.


„Идеята е на местната организация на „Ротари клуб“. Тя е от много време. Те притежават 12-метров пилот, който искат да бъде поставен на подходящо общинско място на някоя от входните артерии на града. На него ще бъде издигнат българският трибагреник. Преди няколко дни от „Ротари клуб“ изразиха желание да дарят това съоръжение на общината. Процедурата в този случай е следната – изготвя се схема за поставяне на преместваем обект върху общински имоти, която се одобрява от главния архитект на общината, след разбира се изразено съгласие и на Общински съвет - Ботевград. Поради тази причина сме внесли докладна записка с тази схема в местния парламент за одобрение.“ – обясни Иван Гавалюгов.


Ако общинските съветници ободрят внесената схема, пилонът ще бъде поставен пред завода на фирма „Орхание“, на входа на Ботевград откъм Трудовец. Докладната записка ще бъде гласувана на предстоящото редовно заседание на ОбС, което ще се състои на 21 септември.