Клубът по художествена гимнастика „Грация“ – Ботевград, взе участие в турнира „Нови звезди“, който бе организиран в помощ на дете с аутизъм. Надпреварата се проведе на 7 и 8 май в зала „София“, а организатор е КХГ „Биляна“. Ботевградските състезателки се завърнаха със златни медали и грамоти в двете възрастови групи.


В турнира участваха представителки от над 20 клуба от цялата страна, както и от Израел, Азербайджан, Сърбия, Бразилия, Либия и други. Надпреварата бе за всички възрастови групи - от най-малките, които са на възраст 3-4 години, до категория жени.


„Нашата кауза на доброто ще бъде Алекс, едно безкрайно слънчево момченце на 9 години, което страда от тежка форма на аутизъм, за който всички видове терапии и подпомагащи лечения са изключително скъпи. За Алекс досега никога не са събирани средства. Ще има вход за състезанието в размер на символичните 5 лева за родители/зрители (не се отнася за деца, състезатели, треньори и съдии), но всеки, който има желание може да помогне с колкото има възможност“, заяви за БНР европейската вицешампионка Биляна Проданова.