Баскетболистите на Балкан изиграха много силен трети мач от финалната серия  срещу Рилски спортист и спечелиха с категоричното 88-65 (17-14, 22-17, 29-20, 20-14). Въпреки че в Арена Ботевград нямаше публика заради наказанието на Балкан, феновете поддържаха мощно отбора около голямата видеостена пред служебния вход на залата. И след чудесната победа всички играчи излязоха да поздравят своите привърженици под заслужените аплодисменти на над двеста души.


Само след два дни - в четвъртък, 9 юни отново от 19.00 ч. ще бъде четвъртата среща между двата тима. Тя ще бъде при същите условия по отношение на публика в залата, в този мач на трибуните  бяха допуснати само по 50 момчета от подрастващите на двата клуба. Ако Балкан спечели, серията приключва. В противен случай ще има пети мач, който ще бъде на 12 юни в Самоков.


Рилски спортист първи поведе в резултата, но в средата на първата част балканци изравниха и след това до нейния край си осигуриха преднина от 3 точки - 17-14. Продължиха да играят по същия начин и във втората четвъртина, когато направиха разликата двуцифрена, а на полувремето резултатът бе 39-31 в тяхна полза.


След почивката отборът на Балкан доминираше изцяло и след третия период имаше аванс от 16 точки - 55-39. А в последните десет минути не остави шансове на съперника за връщане в мача, нещо повече, стигна се и до най-голямата преднина от 24 точки при 79-55.


Победителите вкараха повече от половината от стрелбите си - 36-63, което е над 57 процента. Овладяха и повече борби под двата коша, имат и 7 асистенции повече. Под коша отбелязаха 44 точки спрямо 28 на Рилски, наказаха грешките на съперника с 19 точки срещу само 6 на самоковци.


Петима от Балкан са с десет и повече точки. Крисчън Джоунс бе рай-резултатен с 21, 17 вкара Дерик Маркс, с 16 е Станимир Маринов, 14 отбеляза Уошингтън, с 11 е Амад Рори. Николай Грозев завърщи с 4 точки, с 3 е Димитър Димитров, 2 има Крис Минков.


За Рилски спортист найд всички бе Брендън Браун, той има 21 точки. С по 9 са Алекс Симеонов и  Трей Портър, 8 отбеляза Хес.


 


Сн.: БК Балкан