В едномесечен срок заинтересованите лица могат да подават възражения в Агенцията по геодезия, картография и кадастър или в кметствата на Трудовец и Врачеш.


В продължение на две години Агенцията по геодезия, картография и кадастър изработва цифрови кадастрални карти на урбанизираните територии на селата Врачеш и Трудовец. Със своя заповед от днес изпълнителният директор на Агенцията обявява, че кадастралните карти са готови. Тече едномесечен срок, в който заинтересованите лица могат да се запознаят със заповедта и кадастралните карти на двете населени места и съответно да направят възражения, ако считат, че някъде е отразена некоректно тяхната собственост. Възраженията се приемат в Агенцията по геодезия, картография и кадастър – по имел или хартиен носител, и съответно в двете кметства – Врачеш и Трудовец. 


Постъпилите възражения ще бъдат разгледани от комисия, назначена от изпълнителния директор на Агенцията. За извършените корекции няма да се заплаща. 


От идния понеделник – 13 юни, заинтересованите лица могат да се запознат и с хартиения вариант на кадастралните карти, които ще бъдат на разположение в кметствата на двете села. 


Цифровият вариант на картите е достъпен на сайта на Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Това съобщи по време на днешния брифинг кметът Иван Гавалюгов.


“След като влязат в сила кадастралните карти, жителите на двете села ще могат да си вадят скици за имоти от Агенцията по геодезия, картография и кадастър така, както го правят жителите на Ботевград и Зелин - или директно в Агенцията, или чрез изнесеното работно място на тази структура в общинска администрация в Ботевград, обясни градоначалникът. –Във връзка с конфликта между картата за възстановяване на собственост и регулационния план на село Елов дол, този проблем ще се реши с изработването на кадастрална карта. Доколкото имаме информация, изработването на такава е възложена от Агенцията с процедура за избор на изпълнител“, допълни той.