Общинско предприятие „Туризъм“ участва в XVII издание на туристическо изложение „Уикенд туризъм“. Форумът се провежда от 16-ти до 18-ти юни в град Русе, заедно със съпътстващия го Фестивал на туристическите забавления и анимации. „Уикенд туризъм“ е  едно от най-значимите туристически прояви за дунавския район. В сградата на Доходното здание ще бъдат представени 43 щанда на различни туроператори, музеи, институции и общини.


Официалното откриване на форума се състоя в 12:00 ч., а специален гост на изложението бе г-н Пенчо Милков - кмет на община Русе. 


На щанда на Община Ботевград ще бъдат презентирани природните, културно-историческите забележителности и възможностите за пълноценно прекарване на един уикенд в района на Ботевград. 


Основен акцент се поставя върху посещението на най-атрактивните обекти с културно-историческо значение – Часовниковата кула, Паметникът костница на Ботевите четници в с. Скравена, средновековна крепост „Боженишки Урвич“, възможностите за пешеходен и велосипеден туризъм, както и атрактивните събития, заложени в събитийния календар на Община Ботевград за 2022 г. 


Участниците и гостите ще бъдат запознати с всички тях и чрез презентация на тема „Ботевград – приключение на кръстопът“, която екипът на ОП „Туризъм“ ще представи на 17-ти юни /петък/. 


Общински духов оркестър – Ботевград ще участва в „Биг бенд парад“ заедно с формации от Габрово, Троян и Общински духов оркестър – Русе. 


Туристическо изложение „Уикенд туризъм“ и фестивал на туристическите анимации и забавления се организират от Община Русе, ОП „Русе Арт“ и със съдействието на Министерство на туризма.