Вчера, 22 юни т.г. в СУ Христо Ясенов” – Етрополе, в присъствието на Станка Димитрова  - заместник-кмет на Община Етрополе, Доминик Хамерс – изпълнителен директор на ГРУПА ГЕОТЕХМИН ООД, ИНЖ.Драгомир Драганов – изпълнителен директор на „Елаците-МЕД” АД, членове на обществения съвет на училището, ученици и учители, беше официалното откриване на плувния басейн. 


С приветствено слово към присъстващите се обърна директорката на СУ „Христо Ясенов” Мила Манчева.  


Качваме приветственото слово, след което ще качим и подробности около самото събитие.


Уважаема госпожо Димитрова,


Уважаеми г-н Хамерс,


Уважаеми г-н Драганов,


Уважаеми родители – членове на Обществения съвет, 


Уважаеми г-н Цацов, 


Скъпи ученици и колеги, скъпи приятели,


 


Днес отново сме заедно в СУ „Христо Ясенов“ по един много приятен повод. А той е очакваният както от нашите деца и младежи, така и от техните родители пуск на плувния басейн на училището ни.


Етрополе е малък град, но младите хора в него имат същите мечти, същите желания и стремежи, каквито имат техните връстници от големите български градове. Всеобща наша грижа, на по-възрастното поколение и на нас – ръководителите, е да удовлетворим техните очаквания, да създадем условия за развитие на творческия им потенциал, да ги насочваме, мотивираме, да поставяме пред тях високи цели.


Програмата на Геотехмин ООД за корпоративна социална отговорност „Българските добродетели“ за пореден път даде тази възможност на нашите деца, предостави средства за да се развиват и да се радват на новата придобивка.


Безспорно спортът е едно от предпочитаните занимания за децата ни, а плуването е лелеяна тяхна мечта. 


Днес, екипът на  СУ „Христо Ясенов“ изказва своята благодарност към спомоществователите на това добро дело:


• Лично на проф. дтн инж. Цоло Вутов – за финансовото дарение, за интереса и контрола през целия етап на ремонтните дейности, за желанието да бъде съпричастен с мечтите на младите, за неуморния дух и ентусиазъм!


• На фирмите от семейството на Геотехмин ООД: Елаците – мед АД, Геотрейдинг АД и Геострой АД, както и лично на техните ръководители инж. Драгомир Драганов, д-р инж. Иван Вутов и д-р инж. Владимир Вутов – за участието в проекта и финансовата помощ!


• На фирмите – изпълнител ''Александър Груп 2010 " ЕООД и на "МЕГА ЕЛЕКТРОНИКС-АП" ООД за качеството на ремонтните дейности


• И не на последно място – на Община Етрополе и лично на кмета г-н Димитър Димитров за доверието, за разбирателството, за духа на приятелство и финансова подкрепа!


Днешният празник е възможен благодарение на всички тях, благодарение на отношението им към децата, на търпението. Ремонтът възлиза на 623 532, 41 лв. и включва ремонт на басейновото пространство (подове, стени, тавани, облицовка, електроинсталация), съблекални, тоалетни и бани, ВиК (жени и мъже), вентилация (проблемите с нея доведоха до затварянето на басейна преди 6 години). 


Красивият басейн и уютният физкултурен салон изискваха и пространство (стълбище и коридори) за да се стигне до тях, пространство, което ще подготви посетителите за съвременния вид на плувния басейн. И тук Община Етрополе подаде ръка. Със сумата от 19 125, 54 лв. бе извършен ремонт на стълбищата и фоайетата, бяха подменени входните врати към комплекса. Нашите благодарности са и към изпълнителя „Маридел 2012“ ЕООД


Днес сами се убеждавате, че вече няма влага, но има топла вода и уютна обстановка. 


Басейнът очаква нашите ученици!


Каня … заедно да прережем лентата и да дадем старт на плувния сезон!


Нека първите плувци са нашите ученици: десетокласникът Денислав, деветокласниците: Владислав и Николай, осмокласниците: Никалас, Николой и Илиян. Аплодисменти за тях!