В своеобразен детски празник се превърна детският фестивал “Единството е сила“. Той завърши с концерт в село Врачеш.
В рамките на три дни талантливи деца от община Ботевград – домакин на събитието, от други населени места в страната и от чужбина – Полша и Грузия, показаха своите танцови и певчески умения и заредиха публиката, макар и малобройна, с положителни емоции и ведро настроение. По време на фестивала се проведоха и творчески работилници за малки и по-големи посетители.
В днешния заключителен концерт участваха младежкият духов оркестър на Ботевград, възпитаници на музикално ателие “Невен“ с вокален педагог Невен Петрова, чуждестранните състави, които бяха акценти във второто издание на фестивала, фолклорните детски състави при читалищата във Врачеш и Литаково, Школата по балет към читалище “Заря“ в Правец, детски хор “Бонка Големанова“ и мажоретният състав към читалището в Ботевград.
Фестивалът “Единството е сила“ се проведе с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура“ и със съдействието на Община Ботевград. Финансирането е осигурено по проект на читалище “Христо Ботев“ – Ботевград.  
Към текста публикуваме снимки от вчерашния концерт в градския парк и днешната заключителна изява в село Врачеш, запечатали атмосферата по време на празника.