Регионално управление на образованието – София област обяви конкурси за заемане на длъжността “директор“ на общо 15 общински и държавни училища на територията на Софийска област.
В община Ботевград конкурс ще бъде проведе за директорското място на две учебни заведения – ОУ “Васил Левски“ – Литаково и ТПГ “Стамен Панчев“.
Кандидатите трябва да имат не по-малко от пет години учителски стаж, да притежават диплома за висше образование с образователно-квалификационна степен “магистър“ в съответното на длъжността професионално направление съгласно Класификатора на областите на висше образование и професионалните направления и професионална квалификация, която да позволява на кандидата да формира норма на преподавателска работа. Това са две от изискванията към кандидатите.
Конкурсът в два етап – писмен изпит, който включва решаване на тест и решаване на казуси, и защита на концепция за стратегическо управление на институцията.
Документите се подават от 08.07.2022 г. до 17:30 часа на 08.08.2022 г. /включително/ в Регионално управление на образованието – София област, с адрес: ПК 1113, гр. София, бул. „Цариградско шосе“ №125, бл.5, ет. IV, стая 404, или на електронна поща: ruo_sfo@ruo-sfo.bg   (подписани с електронен подпис от кандидата).