43-годишният Мануел Урибе, който през 2007 г. бе записан в Книгата на рекордите на Гинес като най-тежкия човек на света, се ожени за дългогодишната си приятелка Клаудия Солис в Мексико, предаде АП. Мануел Урибе, който от шест години е прикован към леглото си, бе облечен с бяла копринена риза, а краката му бяха покрити с бяло платно. 38-годишната му годеница Клаудия носеше рокля с цвят на слонова кост без презрамки, тиара и ярко розово червило. Урибе се разплака, когато двамата бяха обявени за съпруг и съпруга на гражданска церемония с повече от 400 гости.

За традиционния първи танц като младоженци Урибе и Солис държаха ръцете си и се извиваха под звуците на романтична балада. Урибе обаче не опита пететажната сватбена торта, която беше предвидена за десерт, за да не наруши диетата си. До мястото на сватбата Урибе под ескорта на две полицейски коли беше теглен от камион на специално легло, украсено с балдахин, цветя и позлатени панделки.

Сватбата, на която не бяха допуснати повечето медии, ще влезе в документален филм за Урибе по "Дискавъри ченъл". "Имам нова съпруга, ще създам ново семейство и ще заживея щастливо", заяви Урибе пред репортери. През 2006 г. Урибе закова кантара на 560 кг, с което си спечели място в Книгата на рекордите. Оттогава той се е разделил с 250 кг с помощта на Солия, която среща преди четири години на погребение на свой приятел. Урибе казва, че се цели към нова титла – за човек, загубил много килограми.