Днес бе последният ден от първия баскетболен камп, организиран от БК Балкан. В продължение на четири дни - от четвъртък до неделя, в него взеха участие 35 деца от цялата страна - Варна, Бургас, София, Русе, Плевен, Велико Търново. Те бяха разпределени в две възрастови групи - едната от 14 до 16 години, другата - от 12 и 13-годишни момчета и момичета.


Тренировките бяха по две на ден под ръководството на изключително опитните и успешни треньори в Балкан - Николай Пеев, Виктория Маринова, Мирослав Ралчев и Иван Коцев. Интересът от страна на всички участници бе голям, те се стремяха да научат повече детайли от баскетболната подготовка.


Специален гост на кампа бе българският национал и играч на гръцкия гранд Олимпиакос Александър Везенков. Той демонстрира  пред децата немалко тънкости от баскетболната игра, включвайки се в няколко тренировки. Като демонстратори в кампа взеха участие треньорката на най-малките в Балкан - Клаудия Цанкова, и играчът на мъжкия тим Николай Грозев.


"Мисля, че се получи много добре, имаше доста участници, въпреки краткото време от обявяването на кампа.  Смятам, че бе полезен за децата. Целта ни е той да стане традиционен, не само тази година. Трябва да сме полезни на баскетбола", каза президентът на БК Балкан Михаил Михайлов.


Богата фотогалерия от кампа може да видите в официалния сайт на БК Балкан balkan-basket.com