Крис Минков също няма да бъде част от състава на Балкан Ботевград през новия сезон. Стрелецът публикува емоционален пост в социалните мрежи, чрез който се сбогува с действащите шампиони. Минков прекара последните четири години като част от ботевградския тим.



“Изминалите четири години бяха невероятни, не само заради двете шампионски титли и първото място в прекратения заради ковид сезон, но и заради многото приятелства създадени на и извън терена в Ботевград! Искам да благодаря на ръководството, на треньорите, с които работих и най-вече на уникалните фенове, които бяха и основна причина за всички успехи на отбора! Продължавайте да подкрепяте любимия си отбор по същия начин, защото това е смисълът на спорта”, написа Минков.



Гардът регистрира средно по 6.4 точки и 2.6 борби при 38% стрелба от далечно разстояние в 38 мача по българските терени през миналия сезон. Той се превръща в поредния играч, който няма да защитава фланелката на Балкан през следващата година след Амад Рори и Дерик Маркс, които вече продължиха професионалните си пътища в чужбина. Както е известно, старши треньорът Небойша Видич също предприе трансфер в Автодор Саратов.