Община Ботевград и Общинско предприятие „Туризъм“ организират провеждането на трето издание на „Приключенски многобой – Ботевград 2022 г.“. Събитието ще се проведе в местността „Боженишки Урвич”, над с. Боженица, Община Ботевград, на 10-ти септември 2022 г. (събота).


Целта на инициативата е по атрактивен начин да се демонстрира един иновативен формат, съчетаващ забавление, придобиване на основни умения в скално катерене, спускане на рапел и активен спорт на открито.


В събитието ще се включат общо 72-ма души, разпределени в 12 отбора, съставени от по 6 човека. Първите 6 отбора ще стартират в 10:00 ч., а останалите 6 отбора в 14:00 ч.


Участниците ще имат възможността да тестват уменията си в следните екстремни активности: скално катерене с ниска степен на сложност, спускане по скални отвеси под крепостта „Боженишки Урвич”, задачи, свързани с ориентиране, логически загадки, стрелба с лък и други.
Останалите посетители ще могат да се забавляват около сцената в близост до почивна база „Боженишки Урвич“, да се изкачат по алеята до хълма, да видят уникалния скален надпис на Севаст Огнян, да се насладят на удивителните панорамни гледки.


Изпитанията от многобоя са подходящи за възрастни и деца над 12 години и ще се провеждат с помощта на професионални инструктори в контролирана среда за безопасност.


Местата ще се запълват според реда на записвания на отборите, като крайният срок за записване е до 05.09.2022 г. Участниците следва да посочат:
1. Име на отбора;
2. Три имена и рождена дата на всеки участник, необходими за сключването на здравна застраховка;
3. Предпочитан час за стартиране (10:00 ч. или 14:00 ч.).
* При записване на индивидуални играчи, отборите ще бъдат формирани от организаторите.

За контакти и записване за участие:
Туристически информационен център – Ботевград, площад „Освобождение“ №13
Телефон: 0723/ 69 – 147
Е-mail: tourism@botevgrad.org

Входът за събитието е свободен, всички забавления и атракции за участниците са безплатни.