Отвореното събитие ще се проведе отново на средновековната крепост „Боженишки Урвич”


След изключително успешното първо издание на отвореното събитие „Приключенски многобой - Ботевград 2017“, и тази година организаторите на иновативното събитие канят смели приключенци - жители и гости на Община Ботевград, да вземат участие в дългоочакваното продължение на атрактивния формат - „Приключенски многобой - Ботевград 2018“, който ще се проведе на 9 юни (събота) на средновековна крепост „Боженишки Урвич”, край с. Боженица, Община Ботевград, Софийска област. 


Сред предизвикателствата, очакващи желаещите да се включат в състезателната част, отново ще са: скално катерене и спускане по скални отвеси, проникване в пещера, задачи с ориентиране и логика, умения за стрелба с лък, решаване на приключенски задачи.


Голямата изненада в тазгодишното издание на инициативата е поредното е екстремно спускане по специално създаден въжен тролей. 


Забавления и атракции ще очакват и по-лежерно настроените посетители на събитието. Активностите за тях ще се провеждат на намиращата се под крепостта „Урвишка поляна“ -  арт и музикални изненади и различни забавни игри. 


Достъпът до крепостта “Боженишки Урвич” ще остане свободен за всички присъстващи. Те ще могат да се изкачат по алеята до хълма и да видят средновековен скален надпис, интересни скални феномени, скален параклис и удивителни панорамни гледки.


Входът за събитието е свободен, всички забавления и атракции са безплатни. Изпитанията от многобоя ще преминават с помощта на професионални инструктори и при взети всички мерки за безопасност. Подходящи са за възрастни и за деца над 12 години. 


Организатори на “Приключенски многобой – Ботевград 2018” са Община Ботевград и Уайлдан ЕООД. Събитието се осъществява с любезното съдействие на пещерните клубове „Хеликтит” и „Еделвайс”. 


За повече информация и подробности относно записването за състезателната част на проявата, следете Фейсбук страницата:„Приключенски Многобой“: www.facebook.com/AdventureRacingBG, както и Фейсбук събитието „Приключенски Многобой – Ботевград 2018“: www.facebook.com/events/1819173798386660.


Повече за Приключенския многобой: 


Първото издание на събитието Приключенски Многобой – Ботевград 2017 се проведе през октомври 2017 на средновековната крепост „Боженишки Урвич”, намираща над с. Боженица, Община Ботевград, Софийска област. В многобоя взеха участие 11 отбора, с общо 100 състезатели. Основната цел на събитието е по атрактивен начин да се заинтригуват жители и гости на Община Ботевград, и по-специално децата, към активен спорт и забавления на открито, да се покаже красотата и културната история на района, възможностите за отдих и туризъм