„Съединението прави силата, а силата ражда независимостта“. Малко хора знаят, че заветът на Стефан Стамболов има продължение. Втората част от него ни напомня, че от векове българите са ценили своята автономност и  са се борили за нея.


„България е твърде малка, за да продължава да бъде и разделена. Разделя ни отношението ни към Русия, към ваксините, към чужденците, разделя ни дори темата за газа. И ние сякаш напълно сме забравили, че "Съединението прави силата" е само първата част от изречението. А втората част – независимостта – е ключът към нашето благополучие и просперитет. Това е, което „Демократична България“ отстоява от ден първи – обединение и независимост.“


Това каза водачът на листата на обединението в София област Антоанета Цонева. Тя покани всички граждани и гости на община Ботевград на откриването на офиса на „Демократична България“ на 6 септември след празничното шествие – от 13:00 на бул. „България“ 5 (кино Форум) до механа „Бохеми“.


Председателят и секретарят на местната организация на „Да, България“, които са и кандидати за народни представители от София област – Николай Диловски и Нели Цанова също ще присъстват на събитието. Там ще е и адвокат Александра Стеркова – съветник в министерството на културата и също кандидат в областта.


Купуването и продаването на гласове е престъпление