Партия ГЕРБ стартира предизборната си кампания в Ботевград на 5 септември. Официално бе представена листата за Софийска област, която се води от Младен Маринов.  В нея са и двама ботевградчани: на шесто място е заместник-председателят на Общинския съвет Дамян Маринов,  а на десето – Весела Вутева.

 „За четвърти път в рамките на година и половина ние отново сме изправени пред вас като кандидати за народни представители. Както виждате, на политическата сцена  партиите са почти едни и същи, кандидатите –също.
Разликата обаче е, че  животът на хората стана много по-труден за изминалата  година и половина, цените се покачват главоломно,  животът стана по-несигурен. Войната е близо до нас” – заяви Дамян Маринов при откриването на кампанията.


„Почти две години в България живеем в политическо безвремие! Стига!

Защото политическото безвремие е опасно.
Институциите не работят активно, непрекъснати кадрови смени, проектите боксуват, няма сигурност за социалните плащания...  Общините критично забавят темповете си. Факт.
Като общински съветник и заместник председател на местния парламент от първо лице мога да кажа, че най-важните инфраструктурни проекти на община Ботевград за които се чака държавно финансиране боксуват! Минават един списък, в друг списък, в трети, четвърти и...никаква яснота.
Къде са средствата от Плана за въстановяване и устойчивост? Нито лев, а общините разчитат на проекти, които да бъдат финансиани с европейски средства.
Безвремието е опасно!
Ботевград и селата са газифицирани. Досега това беше повод за гордост, но от година това е сериозен проблем пред общината – как ще се отопляват училища, детски градини, болница, социални инститции, домовете на хората.

Да,  това са въпроси, чието решение не зависи само от общината. Проблемът касае цялата държава. Но именно  затова още повече е нужно на 2 октомври гражданите да изпратят в Народното събрание свои представители, които да защитават техните интереси. Да изпратят хора, които  добре познават проблемите на общините, местните особености.
Да изпратят хора, които могат да въведат спешни и средносрочни антикризисни мерки. Това е екипът на ГЕРБ” – заяви кандидатът за народен представител Дамян Маринов.


ГЕРБ са номер 24 в интергралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.