Кандидатът за кмет  на община Ботевград от ГЕРБ Дамян Маринов се срещна с жители на Новачене и Скравена.  Той представи и кандидата за кмет на Новачене – Катя Петрова и на Скравена – Гергана Минкова.
„Гласувайте за хора, които утре ще взимат верни решения – заяви той. Катя Петрова има един успешен мандат, тя е човекът, който детайлно познава проблемите в селото и доказа, че може да работи за Новачене.”
Гергана Минкова е активен гражданин на Скравена, инициирала и подкрепила десетки каузи в селото досега. Скравена има нужда от нейната енергия и всеотдайност, за да стане още по-привлекателно място за живот” – заяви още Дамян Маринов.
По време на срещите бяха изтъкнати основните приоритети в програмата на ГЕРБ за селата.
За Новачене акцентите са: ремонт на площада, благоустрояване на главната улица и алеята на влизане в селото по Е-79, ремонт на църквата и на сградите в гробищния парк.
За Скравена: освен площада да се ремонтират и улици, коритата на реките Бебреш и Церовица да се почистват редовно, в селото и Паланката да се изградят детски площадки, гробищния парк да се огради и др.
И в двете села хората споделиха като проблем сигурността, затова канидатите от ГЕРБ се ангажираха да работят за надграждане на системата за видеонаблюдение и за засилено присъствие на служителите от дирекция  „Обществен ред” в селата. Осен това  те ще настояват в кметствата да имат достъп до системата за видеонаблюдение, за да могат да реагират по-бързо при постъпили сигнали за нарушения.
„Освен всички други качествата, жените притежават интуиция, която много често им помага да овладяват напрежението, да балансират, да поощряват... Жените  могат да бъдат добри стопани на селото –то  да бъде чисто и подредено” – заяви Дамян Маринов и призова жителите на Новачене и Скравена да подкрепят Катя Петрова и Гергана Минкова, гласувайки с номер 7 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление