На 6 септември кандидатите за народни представители от листата за Софийска област на „Продължаваме промяната“ откриха предизборната си кампания в Ботевград. Те поднесоха цветя пред Паметника на Незнайния воин и след това разговаряха с граждани.
„Борбата срещу корупцията е една от най-важните точки в нашата програма. Смятаме, че това е отправната точка за решаването на повечето проблеми в държавата“ – заяви Милен Манев, кандидат за народен представител. – „За шест месеца  успяхме да направим важни стъпки - например възможността главният прокурор да бъде разследван от съдия. Така показахме, че над него не е само Господ, а над него може да бъде упражняван контрол“.
Продължаваме промяната спрямо един от най-големите корупционни канали – Капитан Андреево. Една частна фирма управляваше границата и вкарваше храни, пълни с пестициди и отрови.
Важна стъпка е и възможността хората да подават сигнали до Европейската прокуратура без да е задължително да изпращат копие и до националната прокуратура, както беше досега.
Друг основен наш приоритет е реформа на антикорупционната комисия, имаме и законопроект за промяна на нейната функционалност.
Това са първите стъпки и ние сме убедени, че борбата срещу корупцията е важно условие, за да постигнем и следващите си приоритети: устойчив икономически растеж и социална справедливост. Ние трябва да гарантираме, че институциите в страната работят, че средствата се разпределят справедливо, а не отиват в нечии чекмеджета и кюлчета“ – подчерта Милен Манев.
„Първата ни стъпка след 2 октомври, ако гражданите ни гласуват доверие, е да увеличим отново пенсиите. Нашето управление направи най-голямото увеличение през последните 15 години, но този процес трябва да продължи, тъй като предишните управляващи дълго време забавяха темпа на увеличение на доходите“, заяви вторият в листата на „Продължаваме промяната“ в Софийска област - Димитър Гочев. „На второ място е увеличение на минималната работна заплата, така че да е обвързана със средната заплата за страната“ – допълни той в отговор на въпроси на ботевградчани, кои ще са първите стъпки след 2-и октомври, ако управляват страната.
Пътят  Ботевград-Мездра- Враца-Видин е един от най-опасните в страната.
„След 12 години управление и хвалби от ГЕРБ, скоростният път Ботевград –Видин е доникъде.“ – това констатира Кирил Петков при обиколката си в Северозападна България днес.
 „Време е да пенсионираме политиките на господин Борисов и неговите резултати.“ – сподели той. „След 2-и октомври и след един успешен 4-годишен мандат, нека тук наистина да има един европейски скоростен път и цяла Северозападна България да започне своя икономически подем“.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!