„Студио Мирикъл” са музиканти, които са с увредено зрение. Те ще изнесат концерт в Ботевград на 13 септември от 19 часа в малкия салон на Читалището. Входът е свободен. Специален гост ще бъде  Станислава  Димитрова от Врачеш.
„Студио Мирикъл“ са пет млади жени и двама мъже. Групата им е създадена през 2020 година, а инициатор е Нели Стойчева , която е музикален ръководител  на групата и  педагог на деца с увредено зрение. Тя самата също е със затруднено зрение.
Нели е солист на Смесен хор на слепите „Академик Петко Стайнов“. Част от членовете в група „Студио Мирикъл“ също са певци в този хор.
В репертоара си групата има песни на български, английски, италиански, испански поп песни, авторски  песни, акапелна обработка на български народни песни, детски песни“.
През септември групата ще изнесе няколко концерта в Софийска област, като започва от Ботевград.
На 13 ноември, международния ден на хората с увредено зрение, „Студио  Мирикъл” планират да направят голям самостоятелен концерт в София.

В концерта в Ботевград специален гост ще бъде и нашата съгражданка Станислава Димитрова, която е много популярна като изпълнител на народни песни.
„Концертите ни са с вход свободен, за да запознаем по-голям брой хора със своята музика и със своята мисия, казва основателката на групата Нели Стойчева и кани ботевградчани на музикалното събитие.